Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η σπαρακτική κλήση ενός 9 χρόνου κοριτσιού στην άμεση δράση θα σας κάνει να κλάψετε

endooikogeneiaki_via
Το μικρό κορίτσι στο άλλο άκρο αυτής της κλήσης προς την άμεση δράση είναι η Λίσα Φλόιντ.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, με δάκρυα στα μάτια, εκλιπαρεί ουρλιάζοντας το άτομο που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να στείλει την αστυνομία, επειδή ο πατριός της χτυπάει τη μητέρα της. Κάποια στιγμή η κατάσταση ξεφεύγει τόσο πολύ, που ο πατριός της φτάνει στο σημείο να χτυπήσει και τα άλλα μικρότερα αδέλφια του κοριτσιού. 
Η σπαρακτική κλήση ενός 9 χρόνου κοριτσιού στην άμεση δράση θα σας κάνει να κλάψετε
Όλα αυτά που λέει κλαίγοντας το κορίτσι είναι τρομακτικά στο άκουσμα τους και μπορεί κανείς να νιώσει  τον πόνο και την απελπισία στα λόγια και στις σπαρακτικές ικεσίες της για βοήθεια.
Ευτυχώς για εκείνη, η ιστορία της δεν τέλειωσε εκεί. Αν και τα πράγματα χρειάστηκαν να γίνουν χειρότερα προτού γίνουν τελικά καλύτερα..
Χρόνια μετά από αυτήν την τηλεφωνική καταγραφή, η Κιτ Γκρουέλλε, η οποία είναι υπέρμαχος θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αναρωτήθηκε τι μπορεί να έχει συμβεί στο μικρό κορίτσι που ονομάζονταν Λίσα. Η Κιτ ως εργαζόμενη σε αστυνομικό τμήμα, χρησιμοποίησε τη θέση της για να την εντοπίσει. Βρήκε τη Λίζα, αλλά δυστυχώς, την βρήκε στην δική της αρρωστημένη σχέση. Με τη βοήθεια της Κιτ, η Λίζα κατάφερε να απελευθερωθεί και να δει τον κόσμο πιο αισιόδοξα.
Στην κουβέντα τους η Λίζα θυμήθηκε τη κλήση που είχε κάνει πολλά χρόνια πριν και που η αστυνομία είχε καταγράψει.
Η Λίζα θυμήθηκε αμυδρά ότι  είχε υπογράψει και  δικαιώματα χρήσης αυτής της καταγραφής προς την άμεση δράση αλλά δεν είχε ιδέα ότι αυτή η κλήση της πλέον «χρησιμοποιούνταν  για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στα παιδιά.»
Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει από το περιστατικό, η Λίζα δεν αντέχει  να ακούσει την κλήση και να ξαναζήσει τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Ακόμη αναρωτιέται γιατί έγινε τόσο «διάσημη».
Είπε ότι είχε καλέσει την αστυνομία εκατοντάδες φορές όταν ήταν μικρό κορίτσι, και ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία προστασίας του παιδιού (Child Protective Service) είχαν επισκεφτεί το σπίτι της, τουλάχιστον είκοσι τρεις φορές. Ποτέ δεν την απομάκρυναν, ούτε εκείνη ούτε και τα αδέλφια της από το σπίτι,. Όταν ήταν μικρότερη, δεν ήθελε να την πάρουν μακριά από τη μητέρα της και ήταν χαρούμενη που η υπηρεσία προστασίας του παιδιού δεν το έκανε. Αλλά σήμερα, που μπορεί να κοιτάξει πίσω στο παρελθόν, εύχεται να το είχε κάνει.
Σε ένα blog σχετικό με παιδιά – θύματα Ενδοοικογενειακής Βίας, η Λίσα μοιράζεται την ιστορία της, ξεκινώντας κάπως έτσι:
«Είμαι η Λίζα, μια επιζήσασα με μέλλον, λόγω του παρελθόντος μου.»
Μιλά για τη δυσκολία του να μεγαλώνεις και για όλα τα χαστούκια της ζωής που έχει δεχτεί.
«Άρχισα να πιστεύω ότι δεν είχα αξία. Ένιωθα αποτυχημένη. Ότι προοριζόμουν για το τίποτα. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αλλάξω τη ζωή μου ή την κατάστασή μου.»
Με αυτά τα συναισθήματα Λίζα ξεκίνησε μια σχέση μόνο και μόνο για να αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά. Λίγους μήνες μετά η «ασφαλής» σχέση της μετατράπηκε σε μια καταχρηστική σχέση που της θύμιζε την ιστορία της μητέρας της. Ανέχτηκε την κατάσταση αυτή για χρόνια, αλλά τελικά κατάφερε να ξεφύγει. Σε αυτό συνέβαλαν «οι άνθρωποι που μπήκαν στην ζωή μου κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Αυτοί που αφιέρωσαν χρόνο για να με ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή μου.»
Προς το τέλος της ιστορίας της λέει:
 «Το ταξίδι μου δεν έχει τελειώσει . Έχω ακόμη πολλά να μάθω και πολλά εμπόδια να ξεπεράσω. Απλά σήμερα δεν φοβάμαι να τα αντιμετωπίσω. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να θυμούνται. Κανείς δεν πρέπει να μένει κολλημένος σε μια τέτοια κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε ένα εμπόδιο που απλά πρέπει να ξεπεράσουμε. Με τη βοήθεια των ανθρώπων που νοιάζονται για εμάς και την πεποίθηση ότι είμαστε άνθρωποι που έχουν αξία, όλοι μας μπορούμε να επιβιώσουμε.»
Ακούστε την κλήση στο παρακάτω βίντεο και να θυμάστε ότι αυτές είναι οι τραγικές επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των παιδιών. Ακούστε το και θυμηθείτε ότι αυτό το μικρό κορίτσι είναι ζωντανό και σήμερα προσπαθεί να βρει την ασφάλεια και την ευτυχία στη ζωή της.


ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου