Το blog μας έχει αλλάξει διεύθυνση σε λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα θα βρεθείτε στη νέα μας διεύθυνση....

δευτερόλεπτα

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Σε Ιατρική και Νομική Θεσσαλονίκης τα πρώτα κορίτσια της Χαλκιδικής

vaseis apotelesmata
- Πτώση στις βάσεις των περισσότερων σχολών
Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, όπως αναμενόταν, πέρασε η Ηλιάνα Ντόμη, από τα Ν. Μουδανιά, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στη Χαλκιδική με 19.200 μόρια, πετυχαίνοντας
ιδιαίτερα υψηλή επίδοση, αφού ο βαθμός του πρώτου στη σχολή είναι 19.542 μόρια, ενώ η βάση είναι 18.686 μόρια. Να σημειώσουμε ότι οι βάσεις σε όλες τις Ιατρικές Σχολές έπεσαν κάτω από τα 19.000 μόρια φέτος. Επίσης στην Ιατρική Θεσσαλονίκης πέρασε η Άννα Σαράντη, από τον Πολύγυρο, αφού είχε συγκεντρώσει18.850 μόριαΑπό την άλλη, από τη θεωρητική κατεύθυνση, η Μαρία Σεφέρογλου, από τα Ν. Μουδανιά, κατάφερε με άνεση την εισαγωγή της στη Νομική Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 18.208 μόρια, με τη βάση να κυμαίνεται στα 18.058 μόρια.
Πτώση στις περισσότερες σχολές
70.998 υποψήφιοι εισάγωνται φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ωστόσο οι φετινές βάσεις δείχνουν πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα, εικόνα η οποία είναι ακόμα πιο έντονη σε σχολές της επαρχίας, κάτι που οφείλεται στον δραστικό περιορισμό του αριθμού των μετεγγραφών αλλά και στην διστακτικότητα των υποψηφίων να επιλέξουν σχολές της επαρχίας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Άνοδος των βάσεων σημειώνεται στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ξενόγλωσσες Φιλολογίες, όπως η Γαλλική Θεσσαλονίκης, η Ιταλική Φιλολογία, καθώς και στη σχολή Μουσικών Σπουδών Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου